Capitum

Törmäsin Capitum nimiseen pikavippi yritykseen 2011 vuoden alkupuolella. Ennen sitä en ollut kuullut siitä lainkaan. Capitumin slogan on ”Arjen rahoittaja”.

Ikäraja on huikean korkea 24 vuotta uusille asiakkaille. Ja tietenkään vanhaksi asiakkaaksi ei mitenkään voi päästä nuorempana. 🙁

Vastineeksi korkeasta ikärajasta Capitum antaa lainoja vähän halvemmalla. Tämä on sikäli luonnollista, että korkean ikärajan johdosta luottotappiot yleensä alenevat. Näin ainakin pikalaina yritykset väittävät. Kohtuullisena kuluina voidaan pitää kahden viikon (14 pv) lainaa, jossa lainataan 100 euroa. Takasin maksetaan 119 euroa eli kulu on 19 lainaa kohti. Aika harva muu pikalaina yritys pääsee alle 120 euron kuluihin vastaavankokoisessa lainassa. Aiemmin mainittu Apulainan kulut olivat 25 euroa vastaavaa lainaa kohti. Tosin siellä ikäraja oli myös alempi, 19 vuotta.

Suurin laina jonka Capitum antaa on 400 euroa. Sen saa joko kahdeksi tai neljäksi viikoksi (30 pv). Kahden viikon jälkeen maksetaan takaisin 476 euroa ja kuukauden kuluttua, siis jos otti kuukauden lainan, 510 euroa. Nämä summat tietenkin vähän elävät vallitsevan korkotason ja kilpailutilanteen mukaan. Tarkan tiedon saa tietenkin yhtiön nettisivuilta (capitum.fi).

En yleensä näissä arvioissa ole kertonut todellisia vuosikorkoja. Syy tähän on se, että ne eivät oikeasti kerro kovin paljon lainan hinnasta. Pikavipit ovat vuosikoron suhteen sellaisia, että mitä pidemmän ja suuremman lainan otat sen pienempi on todellinen vuosikorko. Näin ei tietysti kannata tehdä, koska TODELLISET kulut ovat vastaavasti suuremmat.

Sivuilla on todellisista vuosikoroista hyvä esimerkki, joten kopioin sen tänne. Esimerkeissä on 30 päivän lainat.

  • 100 euroa, vuosikorko 3752 % (todelliset kulut 35 euroa)
  • 400 euroa, vuosikorko 1822 % (todelliset kulut 110 euroa)

Korko on siis ”puolet pienempi” jos ottaa 400 euron lainan 100 euron sijaan. Todelliset kulut ovat kuitenkin yli kolme kertaa suuremmat.

Linkki: capitum.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.