Fiksulaina

Fiksulaina luottoyhtiön verkkosivut

fiksulaina.fi

Sivuilla olevan aforismin mukaan ”fiksua on sopiva laina”. Ei heti aukea mitä se tarkoittaa, mutta varmaan sillä tarkoitetaan, että laina kannattaa nostaa sopivan suuruisena. Siis ei liian pientä, että se riittää siihen tarpeeseen johon se nostetaan. Eikä liian suuri, ettei makseta liikaa kuluja. Fiksulainan systeemit tukevat tätä asiaa huonommin kuin monet muut. Lainasummat ovat 100 euron välein paitsi ensimmäinen lainasumma on 50 euroa. Monella muulla lainasumman voi valita jopa euron tarkkuudella. Pieni suurpiirteisyys on varmaan paikallaan, kuka sitä euron tarkkuudella tietää rahatarpeensa. Niin ellei rahaa lainata juuri jonkun tietyn laskun maksamiseen, jolloin järkevintä olisi ottaa juuri sen suuruinen vippi. Muuten rahaa lainataan yleensä ihan tavalliseen kaupassa käyntiin tai jonkun yksittäisen asian hankkimiseen. Silloin laina tarvettta ei tiedetä tarkkaan, otetaan vaikka 200 euron pikavippi talvitakin hankintaa ja lähdetään kauppaan. Sammalla tulee hankinnalle yläraja. Jos löytyy halvempi tuote niin loppurahalla voi ostaa jotain muuta kivaa, vaikka lapaset. Ja jos vielä jää rahaa niin sitten voi käydä kahvilla tai syömässä. Tämä on sitä elämää ja näin sitä nykyään eletään.

Fiksulainan kulut ovat keskitasoa verrattuna muihin pikalainaajiin. Siis ei ihan halvimmasta päästä, mutta ei missään tapauksessa kalliimmassakaan. Sadan euron lainan kulut ovat 25 euroa. Halvimmat lainaajat pääsevät jopa alle 20 euron kuluihin, mutta silloin saattaa tulla muita kuluja kuten tekstiviestimaksuja.

Fiksulainasta saa lainaa helposti, jos vain täyttää ehdot. Ikäraja on 21 vuotta ja se karsii yleensä pois huonosti lainaansa hoitavat. Muut ehdot eivät sitten olekaan kovin tiukat. Pitää olla suomalainen osoite, oma pankkitili ja matkapuhelin. Osoite on varmaan kaikilla ja ilman pankkitiliä ei saa lainaa kyllä yhtään mistään. Matkapuhelin on myös melkein kaikilla. Fiksulainan sivuilla sanotaan ”omistat matkapuhelimen”, ja sillä varmaan tarkoitetaan matkapuhelin liittymää. Pelkkä pöytälaatikossa olevat pikkuvikainen 90-luvun Benefoni ei varmaan tähän tarkoitukseen riitä.

Muita palveluja on esimerkiksi eräpäivän siirto. Sillä saa viikon lisää maksuaikaa lainalle. Siirto maksaa 10 euroa kun lainasumma on 100 euroa tai alle. Sitä suuremmille eräpäivän siirto maksaa 20 euroa. Veloitus menee puhelinlaskulta eli takaisin maksettava summa ei kasva. Vain eräpäivä siirtyy.

Loppuun vielä Fiksulainan slogan: ”Rahoitusta tarpeesi mukaan”.

Linkki Fiksulainan sivuille: fiksulaina.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.