Halens laina

Halenslaina yhtiön verkkosivut

halenslaina.fi

Ruotsalainen Halens Laina on tullut lainamarkkinoille hiukan erilaista tietä kuin muut pikalainaajat. Sivuillaan Halenslaina ei oikeastaan tunnusta edes olevansa pikavippiyhtiö. Kuitenkin pienin laina on 100 euroa, joten sillä perusteella sen voi lukea siihen kategoriaan. Toisaalta sanan ”pika” voi jättää pois, sillä lainahakemus lähetään asiakkaalle postitse allekirjoitettavaksi. Siis ihan viime tippaan ei kannata ”pika” lainan hakemista jättää jos aikoo hankkia rahat Halensilta.

Halens on tunnettu vaate ja muotitavaroiden postimyyntikauppa. Sellaisista kaupoista ostetaan usein osamaksulla ja osamaksu on yleensä rahoitustuotteen alku. Se vaatii sitten jo rahoitusalan osaamista ja usein yritykset luopuvat osamaksusta kokonaan ja ottavat käyttöön jonkun rahoitusalan palvelut. Esimerkiksi huonekaluliikkeet eivät juuri koskaan myy osamaksulla vaikka niin mainostavat, vaan kaupanteon yhteydessä otat luoton joltain rahoitusalan yhtiöltä. Kauppa saa maksun heti kokonaisuudessaan ja asiakkaalle jää luottosuhde rahoitusyhtiöön.

Kaikki yhtiöt eivät ole luopuneet omasta rahoituksestaan vaan päinvastoin kehittäneet rahoitusalan osaamista niin, että asiakkaiden luotottaminen on ammattimaista. Yritykseen on syntynyt erillinen tulosvastuullinen rahoituksesta vastaava yksikkö, joka hoitaa asiakkaiden ostojen luotottamisen. Seuraava askel onkin myöntää rahoitusta muihinkin tarkoituksiin. Siis jos rahoitustoiminta on osoittautunut kannattavaksi. Suurin piirtein tämän tien on Halens Laina on kulkenut.

Myönnettävän lainan koossa on Halensilla varmaan suurin hajonta mitä millään pienlainaajalla. Pienin laina on 100 euroa ja suurin jopa 3000 euroa. Vaikka lainapäätös tulee (siis omien sanojensa mukaan) niin lainahakemus lähetetään postitse. Lainan saaminen kestää siis vähintään pari kolme päivää. Nopeasti katsottuna kulut ovat ihan siedettävät sadan euron lainaa maksetaan 10 euroa kuukaudessa eli loppusummana 120 euroa. Todellinen vuosikorko on siten ”vain” 20%, jos ei lasketa korkoa korolle ilmiötä mukaan.

Halens lainan sivut: halenslaina.fi

2 Responses to Halens laina

  1. Halen vai Ellos? says:

    Enpä ole tuolla Halensilla asoinut, enkä siten ole huomannut kiinnittää sen lainoihin huomiota. Onko kellään kokemusta Halens lainojen toimivuudesta ja saannin helppoudesta, verrattuna esimerkiksi jo jalansijansa Suomessa vakiinnuttaneeseen Ellos Lainaan?

  2. Hosting says:

    Esimerkiksi 100 euron lainalle laina-aika on aina 12 kuukautta, mutta jo 200 euron lainalle asiakas voi valita takaisinmaksuaikaa 12, 24 tai 36 kuukautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.