Helppolaina

Kun yrityksen nimi on Helppolaina, niin varmaan on tarkoitus antaa kuva. että lainaa saa helposti. Sanalla ”helposti” on monta merkitystä ja vivahdetta. Moni asiakas etsii paikkaa josta saa ”helposti lainaa” kun muualta ei enää saa. Tällaisia asiakkaita tuskin Helppolaina hakee. Yrityksen viesti nimellään on varmasti se, että lainan saa vaivattomasti. Siis niin, että ei tarvitse käyttää kovin paljon aikaa lainan hakemiseen.

Yrityksen sekoittaa nimen puolesta toiseen melkein saman nimiseen yritykseen, nimittäin helppovippi:in. Sekaantuminen on siksi ilmeistä, että kumpikin myöntävät lainoja eli vippejä. Yrityksillä ei näyttäisi olevan mitään tekemistä keskenään. Oikeastaan kyse ei ole yhtiöiden nimistä vaan yritysten verkko-osoitteista. Helppolainan takana on Botnia Finance. Nimestä voi jo päätellä että yritys on Pohjamaalta, tarkemmin sanottuna Vaasasta.

Ikäraja Helppolainalla on poikkeuksellisen korkea. Uuden asiakkaan pitää olla 24-vuotias, että saa ensimmäisen lainan. Siis kuusi vuotta yli täysi-ikäisyyden. Täysi-ikäisyyskään ei välttämättä auta. Yläikäraja on 65 vuotta eli lainaa ei saa Paavo Väyrynen eikä Martti Ahtisaari.

Kulutaso Helppolainalla on keskitason yläpuolella. Vastaavasti verkkohakemus on ilmainen. Tämän takia voi sanoa, että Helppolainan kulut ovat pikalaina markkinoiden mediaanissa eli keskitasolla.

Verkkosivut ovat selkeät ja mukava piirre on palvelun avoimuudesta osoittava kuvio. Muutamilla kilpailijoilla on vastaava ilmoitus tekstimuodossa, mutta Helppolainalla on sellainen vihreä viiva jonka värisävy vaihtuu. Sanallisesti vaikeasti kuvattava juttu, katsokaan itse yrityksen verkkosivuilta: helppolaina.fi.

Asiakkaan on mahdollista tunnistautua myös matkapuhelimella. Tätä varten pitää olla niin kutsuttu vanha asiakas eli on kerran aiemmin tunnistautunut pankkitunnuksilla ja sitten hankkinut PIN koodin. Itse en suosittelisi matkapuhelimen käyttöä lainkaan lainan hakemiseen. Vaikka ilmoitettaisiin, että kuluja ei ole, niin jossain vaiheessa asia voi muuttua. Kun tekee hakemuksen verkossa, niin silloin luotottaja ei voi ujuttaa mitään piilokuluja puhelinlaskulle.

Linkki Helppolainan sivuille: helppolaina.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.