Lainasto

lainasto.fi yhtiön verkkosivut

laina.fi

Pikalainaa 20-500 ilman takaajia ja vakuuksia. Yrityskuva on selvä. Lainasto on vähän kuin kirjasto. Lainaa nyt ja palauta kuukauden kuluttua. Tai aiemmin. Kuluja menee jonkin verran. Halvimpiin pikalainaajiin  verrattuna selvästi enemmän.

Tähän mennessä vertailluista pikalaina yhtiöistä ainoa, jolla on 20 euron lainatuote valikoimissa. Tähän en nyt laske niitä joiden lainavalikoima on portaaton, kuten Vivus.

Kaksi kymppiä saa lainaksi Lainastolta 15 päiväksi eli päivän yli kaksi viikkoa. Kuluja menee 8 euroa. Vuosikorko on tietysti melkoinen. Toisaalta kahdeksan euroa on ”vain” kahdeksan euroa eikä yhtään enempää. Siis vitosen seteli ja kolme euron kolikkoa. Tällä kululla Lainasto maksaa tietokone- ja puhelinjärjestelmät, pitää palkattuna henkilökuntaa ja tarkistaa asiakkaan luottokelpoisuuden.

Siis mitenkään pikalaina yhtiötä puolustelematta, niin suuri osa heidän tuloistaan menee ihan tavallisiin kuluihin. Sama juttu kuin vaikka lenkkitossuja myyvällä urheiluvälineliikkeellä. Kengät maksavat satasen kaupassa. Valmistushinta on muutamia euroja. Välissä on niitä välikäsiä, joiden moraalista ei puhuta mitään. Kun ostat pikalainalla satasen kengät ja maksat kuluja 26 euroa (Lainaston 15 päivän pikalaina), niin sitä pidetään kamalana. Se unohdetaan mainita, että niiden kenkien tekeminen maksaa 5 euroa ja 95 ekee katoaa välikäsille.

Nyt eksyin aiheesta oikein tavattomasti. Piti arvioida Lainasto nimisen yhtiön pikalaina tuotteita. Täysi-ikäinen eli 18-vuotias saa lainaa Lainasto.fi yhtiöltä. Alle 23 vuotias on oikeutettu 20 tai 50 euron vippiin ensimmäisellä kerralla. Sitä vanhempi voi ensimmäiseksi lainaksi nostaa 100 euroa. Sitten saa enemmän kun on maksanut ensimmäisen lainan pois. Siis samoin kuin monella muulla pikavippi firmalla.

Sitä miten lainaportaat nousevat kun lainoja on hoitanut pois, ei tarkemmin kerrota yhtiön verkkosivuilla.

Lainaston kotisivut: lainasto.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.