OK Money

Raha on okei? Vai on okei lainata rahaa? Yrityksen nimi on englantia ja sopii siinä mielessä, että koko pikalaina idea on saanut alkunsa Amerikoissa. Siellä sitä kutsuttiin aluksi nimellä ”Pay Day loan” eli palkkapäivän laina. Idea oli se, että palkkasekkiä vastaan sai ennakkoa pikalaina yhtiön toimistolta. Lainaajat toimivat silloin kadunvarsien pikku putiikeissa, kun silloin ei vielä nettiä ollut.

Ok-Money luottaa punaisen sävyihin verkkosivuillaan ja kauniin tytön vetovoimaan. Ulkoasu on tietysti voinut vaihtua tämän kirjoittamisen jälkeen.

Ok-Money luottaa lainaliukuriin lainasummien osalta, vaikka lainasummat nousevatkin 100 euron välein. Liukurin alta valitaan laina-aika. Laina-ajoista ovat käytettävissä vain ne jotka lainasumman mukaisesti ovat mahdollisia. Fiksu vekotin siis tuo lainaliukuri. Jos lainaliukuria vierittää kohti suurempia summia laina-aika nousee väistämättä aina isommaksi kun lyhyemmät lainat eivät ole mahdollisia. Kokeile itse okmoneyn sivuilla.Tämä on yksi helppokäyttöisimmistä lainalaskureista johon olen törmännyt.

Kulut sijoittuvat aivan keskitasolle. Jos lainaa satasen OK-Moneyltä kahdeksi viikoksi, niin maksat takaisin 119 euroa. Reilua on myös se, että ikäraja on tasan 18 vuotta. Sen ikäinen saa lainaa 250 euroon asti. Tämän pitäisi jo riittää aika pitkälle. Monella pikavippi firmalla ei edes ole isompia lainoja tarjonnassaan. Hassua kyllä, OK-moneyllä on myös yläikäraja. Se on 75 vuotta. Jos olet sitä vanhempi, niin OK-Money ei lainaa myönnä. Mitähän siihenkin sanoisi?

Lainan voi hakea internetissä ja matkapuhelinta ei tarvita. Lainaaja ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Riittää että olet luotto- ja oikeustoimikelpoinen ja asut Suomessa vakituisesti.

Laskun saa OK-Moneyltä myös sähköpostiin. Jos valitset tämän vaihtoehdon, niin paperiversiota ei lähetetä lainkaan.

Sivuilla mainitaan myös suuremmat kulutusluotot. Näistä on maininta vain Usein Kysytyt Kysymykset kohdassa, jossa kerrotaan maksuohjelman muuttamisesta. Siellä sanotaan, että 1000-4000 euron lainojen maksuohjelmaa ei voi muuttaa. Tällaista kulutusluotto tuotetta OK-Moneyllä ei vielä edes ole. Pitää siis tyytyä pikavippeihin, joiden enimmäismäärä on 1000 euroa. On sitä siinäkin tuhlaamista. Ja takaisin maksettavaa sitten kun sen aika tulee.

Täältä pääset OK Money yhtiön sivuille: okmoney.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.