Rahapuu

On vanha sanonta, jonka mukaan raha ei kasva puissa. Tässä tapauksessa rahaa saa puusta, nimittäin rahapuusta. Sivuston slogan onkin ”Jos raha ei kasva puussa”. Sivujen mukaan Rahapuu antaa lainaa helposti: ”pikavippi eli pikalaina helposti!”. Kulut ovat Rahapuulla suurin piirtein samaa tasoa kuin Fiksulainalla. Satasen lainasta maksaa kuluja 25 euroa kun laina-aika on kaksi viikkoa. Lisäksi tulee tekstarikulut vajaa kaksi euroa viesti. Yksi laina tarvitsee kaksi viestiä sanotaan Rahapuun sivuilla. Siis ei kaikki kulut laskien ole niitä halvimpia. Tunnustukseksi on sanottava, että kaikki kulut ovat selvästi esillä eikä niitä piilotella mitenkään. Jos laina noilla ehdoilla lohkeaa muita helpommin kai vähän korkeammat kulut ovat perusteltuja. Tässä puhutaan nyt kuitenkin vain muutaman euron erosta niiden halvimpien lainojen välillä.

Lainasummien valikoima on melko suppea. Lainaa saa vain 50, 100 tai 200 euroa. Tämä johtuu ehkä siitä, että uudella yrittäjällä ei ole kovin paljon pääomia. Suuria määriä lainoja pystyy myöntämään, jos lainasummat ovat pieniä. Sivuilla ei kerrota kuinka kauan Rahapuu on ollut markkinoilla, mutta törmäsin pikalaina markkinoita tutkiessani tähän ensi kerran noin puoli vuotta sitten.Lisäksi lainasummista sanotaan, että 200 euron lainan saa vain jos on hoitanut aiemman lainan moitteetta pois. Tämä myös osaltaan vähentää pääoman tarvetta, kun suurinta lainasummaa myönnetään vähemmän kuin muita.

Ikäsara on 21 vuotta kaikille lainoilla. Sivuillaan Rahapuu sanoo tarkistavansa hakijoiden luottotiedot. Tiedän kokemuksesta, että moni uusi yrittäjä ei tätä tee, vaan luottaa enemmän tuuriin. Tarkistaminen kun maksaa ja hidastaa liiketoimintaa. Usein luotetaan siihen, että kun asiakkaalla on matkapuhelin, niin se takaa sen, että luottotiedot ovat kunnossa. Puhelinliittymää kun ei myönnetä elleivät luottotiedot ole kohdallaan.

Rahapuun asiakkaalla on myös mahdollisuus peruuttaa laina 14 päivän kuluessa. Tämä liittyy etämyyntiin ja sen lainsäädäntöön eli sama kuin minkä tahansa tuotteen palautusoikeus jos se on tilattu esimerkiksi postimyyntinä. Kaikilla pikalainaa tarjoavilla pitäisi olla tämä mahdollisuus, mutta harva vippifirma ilmoittaa siitä näin selkeästi sivuillaan.

Toinen asiakkaita suojaava palvelu on mahdollisuus estää itseltään lainan ottaminen. Tämä on hyödyllinen silloin, jos tuntee joutuneensa tai pelkää joutuvansa niin kutsuttuun pikavippi kierteeseen.

Suoraan Rahapuuhun: rahapuu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.