Risicum

risicum.fi yhtiön verkkosivut

risicum.fi

Risicum lainasi aiemmin vain kulutusluottoja. Sitten se alkoi myöntää myös pikavippejä. Nyt kulutusluotot ovat pudonneet pois kokonaan. Varmaan johtuu siitä, että pikavipit tuottavat paremmin. Eli liikemiesten kielellä sanottuna, rahalle saa paremman koron. Ei kulutusluottojen myöntäminen pitäisi olla huono bisnes sekään. Varmaan on niin, että pääomat eivät riittäneet molempiin. Pikalaina alalla toimivien yhtiöiden on ollut vaikea saada rahoitusta. Varmaan syynä on se, että pankit ovat näiden yritysten kilpailijoita ja niitä ei sen takia haluta tukea millään tavalla. Toinen syy voi olla imagossa. Pankit eivät imagosyistä halua sotkeutua mihinkään mikä liittyy pikalainoihin. Tämä selitys on vähemmän uskottava, pankit ovat mukana ihan kaikessa missä liikkuu raha. Moraali on matalalla silloin kun tuotto on korkealla.

Siis Risicum myöntää vain pikalainoja. Verkkosivullaan oleva lainaliukuri on lähes identtinen OK Moneyn vastaavan kanssa.  Mistään ei käy ilmi, että olisivat jotenkin yhteydessä toisiinsa. Ehkä vain kyseinen palvelu on tuotettu samalla alihankkijalla tai kyse on valmiista palikasta jonka molemmat ovat ostaneet.

Identtisyys OK Moneyn kanssa suorastaan loistaa myös hinnoissa. 200 euron laina kuukaudeksi maksaa molemmilla kuluina 49 euroa ja tuottaa täsmälleen saman vuosikoron 1338.21%. Sama laina viikoksi maksaa kuluina 38 euroa. Molemmilla. Myös lainojen ikärajat ovat täsmälleen  samat: 18 ja 19-vuotiaille annetaan 50 – 250 euroa, 20-22 ikäinen saa max 400 euroa ja sitä vanhempi 1000 euroon asti lainaa. Yhtiöt ovat silti erit ja toimivat eri y-tunnuksen alla. Molempien asiakaspalvelua hoitaa sama yhtiö: iKassa Finland Oy. Ei se varmaan huono asia ole, että firmat ovat yhteistyössä. Jos säästävät siten kuluja, niin voi koitua asiakkaan eduksi alempina kustannuksina. Jos vaihtavat keskenään asiakastietoja niin silloin saattaa olla niin, että toiseen yhtiöön vielä maksamaton laina estää lainan saamisen toisesta. Tästä ei kyllä ole mitään mainintaa kummankaan yhtiön sivuilla. Siis ellei tämän kirjoituksen jälkeen sinne ilmesty sitä.

Linkki: risicum.fi

Risicum logo sisältää tekstin: "Risicum, Arkielämän rahoitusratkaisuja"

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.