Viestilaina

Viestilainalta voi hakea lainaa koska vaan. Rahat saa asiakaspalvelun aukioloaikoina. Aamuseitsemästä iltayhteentoista, paitsi sunnuntaisin yhdestä iltapäivällä viiteen illalla. Ajat on varmaan valittu sen perusteella miten lainaa yleensä ihmiset hakevat. Sunnuntaisin ei kannata pitää kovin pitkään auki, koska työn teettäminen on silloin kallista. Toisaalta harva sunnuntaina tarvitsee rahaa.

Samoin kuin usealla muulla pikalainayrityksellä, myös viestilainalla lainaa saa 50 euron ja 1000 euron välillä. Lyhin laina-aika on viikko (7 vrk) ja pisin kolme kuukautta (90vrk).

Nettisivujen väritys on vaalean sininen. Lainamäärät ja siitä maksettavat kulut on selvästi näkyvissä. Nettikeskustelujen perusteella voi päätellä, että viestilaina myöntää lainaa melko helposti. Lainaa saa 18 vuotias eikä ainakaan nopealla silmäyksellä löytynyt muita asiakkaan ikään liittyviä ehtoja. Moni pikavippi yhtiö kun rajoittaa korkeampien lainasummin jakamista ikärajoilla.

Käytännössä ikä saattaa olla esteenä suurempien lainojen saamiselle vaikka sivuilla ei siitä mitään mainintaan olekaan. Muita ehtoja ovat, että asiakkaalla pitää olla matkapuhelinliittymä ja oma sähköpostiosoite. nämä molemmat varmaan on kaikilla. Lisäksi pitää olla suomalainen henkilötunnus.

Myös ilman verkkopankkitunnuksia voi hakea lainaa Viestilainalta. Silloin yritys lähettää postiin kirjeen, jonka saa lähimmästä postitoimipisteestä kun todistaa henkilöllisyyden. Kirjeen mukana toimitetaan PIN koodi, jonka jälkeen lainaa voi nostaa tekstiviestillä tai netissä. Vähän hidas ja hankala tapa hankkia lainaa, mutta luultavasti ainoa mahdollisuus jos ei ole pankkitunnuksia.

Viestilaina antaa myös mahdollisuuden käyttää NetPost palvelua laskun vastaanottamiseen. Tällöin lasku tulee henkilökohtaiseen Itellan NetPosti postilaatikkoon. Netposti on Itellan ilmainen palvelu, johon voi ottaa vastaan kaikenlaista henkilökohtaista postia esimerkiksi viranomaisilta. Se on ehdottoman upea juttu varsinkin silloin kun on pitkiä aikoja poissa kotoa. Lue lisää Itellan sivuilta: NetPosti.

Viestilaina on eräs esimerkki suomalaisesta yrityksestä, joka on laajentanut toimintaansa myös ulkomaille. Yritys on avannut konttorin Ruotsiin jo vuonna 2006. Vähän huomiolle jäänyt seikka on, että pikavippi ala on vahvasti suomalaisissa käsissä ja moni yritys on vienyt osaamistaan myös ulkomaille. Tämän voisivat myös pikalainojen vastustajat huomioida.

Viestilainan sivut löytyvät täältä: viestilaina.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.