Kulujen vertailua

Monetti.fi yrityksen sivuilla on vertailtu eri yritysten tekstiviestikuluja. Ne ovat varmaan oikein, koska kilpailijasta ei saa kertoa mitään negatiivista ellei tieto ole täysin vedenpitävää. Tai tiedot pitävät paikkansa ainakin kirjoittamishetkellä. Briiffaan niitä tietoja vähän täällä ja etsin muutamasta muusta suositusta vastaavia tietoja. Tiedot ovat sitten tallella täällä, kun poistavat ne kuitenkin pian sivuiltaan. Voit itse tarkistaa asian monetti.fi verkkosivuilta tai voi lukea mitä täällä on sanottu Monetti pikalaina yhtiöstä.

Yrityksiä, joilla ei ole lainkaan tekstiviestikuluja ovat Credit24, ja Ferratum. Siis Monetin lisäksi, joka on tehnyt tämän vertailun. Tähän joukkoon pitää ilmoittaa myös Vivus, jolla ei myöskään ole tekstiviestikuluja. Ja lisäksi ensimmäinen laina on kokonaan ilmainen eli siinä on syy miksi Monetti ei ole ottanut Vivus pikavippejä lainkaan mukaan vertailuun.

Alle neljän euron kuluihin pääsevät Ainalaina, Pikavippi (piste fi), Risicum, Euroloan, Vippiluotto, Vippi (dot fi) ja Reissuluotto. Näistä Risicum on suuremmissa lainoissa mainittu kuluttomaksi ja pienissä kulujen sanotaan olevan 3,80e. Verkkosivujensa mukaan (risicum.fi) tarjoaa ilmaisen verkkohakemuksen, mutta tekstarihakemus maksaa 1,90 viesti (tarvitaan x 2). Tavallaan siis kuluja tulee, jos niitä haluaa.

Tasan neljän euron kulut ovat Suomivippi yhtiöllä.

Sitä suurempiin kuluihin syyllistyvät Get Capital ja Herttavippi. Näiden molempien kulut ovat kuusi euroa per lainahakemus. Täällä esitellyistä yhtiöistä ainakin Apulainalla on myös 6 euron kulut, jotka koostuvat kahdesta tekstiviestistä. Pahat kielet sanovatkin, että ne pikavippi yritykset joiden tekstiviesti kulut ovat korkeat eivät ole rahoitusalalla ollenkaan. Vaan niiden sanotaan olevan telepalvelujen tarjoajia. Palvelun tarkoitus on herättää asiakkaassa toive saada lainaa. Tämä kaikki on tietenkin vain panettelua kateellisten kilpailijoiden taholta. Oikeasti ovat rahoitusalalla ja myöntävät lainoja siinä missä muutkin. Ainakin luulen niin. Tai epäilen.

3 Responses to Kulujen vertailua

  1. Lainaaja says:

    Kiitti tekstiviestihintojen vertailusta ja yksityiskohtaisista tiedoista. Totta puhuen, aniharva varmaan tajuaa edes laskea kuluiksi noita viestejä!

  2. Tuskastuva says:

    Kiitos, että olette jaksaneet kerätä noinkin monen firman kuluista tiedot yhdelle sivulle, itselleni aina aiheuttaa harmaita hiuksia niiden etsintä ja lukeminen. Pitäisi kait itsekin kirjoittaa kulut ja veloitukset sun muut yhdelle arkille, että voisi niitä sitten verrata keskenään.

  3. Heli says:

    Hyvä idea on käyttää useimpien lainafirmojen sivustolta löytyvää lainalaskuria, jolla selviää lainan kokonaismäärä. Siinä ei sitten jää epäselväksi, paljonko tulee esimerkiksi tonnin lainasta lopulta maksettua. Noiden lainahakemusten kulut ja muut piiloveloitukset kannattaa lukea huolella, ne löytyvät tavallisesti vasta muun vaikeaselkoisen tekstin seasta, eikä niitä mainita etusivulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.